Jackfruit-curry met 'roti'
Jackfruit leent zich uitstekend voor een curry. Ook handig: de roti is al klaar.
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Spoel het jackfruit af in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Trek de grotere stukken jackfruit iets uit elkaar.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, rode peper, curry madras, tomatenpuree en een snuf zout 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de krieltjes en het jackfruit toe en bak 3 min. mee. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng al roerend aan de kook. Stoof de curry met de deksel op de pan op laag vuur in 30 min. gaar, schep regelmatig om.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de bonen. Verdeel de bloemkool in roosjes van ca. 3 cm. Voeg de bloemkool en sperziebonen na 10 min. toe aan de stoof. Proef na 15 min. hoe pittig de curry is en verwijder eventueel de peper.
Kook ondertussen de eieren 6 min., laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Verwarm de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de jackfruit-aardappelcurry met de eieren en rotivellen.
Jackfruit-curry met 'roti'
Jackfruit leent zich uitstekend voor een curry. Ook handig: de roti is al klaar.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
35 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Spoel het jackfruit af in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken. Trek de grotere stukken jackfruit iets uit elkaar.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, rode peper, curry madras, tomatenpuree en een snuf zout 2 min. op middelhoog vuur.
Voeg de krieltjes en het jackfruit toe en bak 3 min. mee. Voeg het bouillonblokje en het water toe en breng al roerend aan de kook. Stoof de curry met de deksel op de pan op laag vuur in 30 min. gaar, schep regelmatig om.
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de bonen. Verdeel de bloemkool in roosjes van ca. 3 cm. Voeg de bloemkool en sperziebonen na 10 min. toe aan de stoof. Proef na 15 min. hoe pittig de curry is en verwijder eventueel de peper.
Kook ondertussen de eieren 6 min., laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Verwarm de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de jackfruit-aardappelcurry met de eieren en rotivellen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
1 verse rode peper
550 g Fairtrade Original Young Jackfruit in blik
2 el zonnebloemolie
1½ el curry madras specerijenmelange
70 g tomatenpuree
500 g voorgekookte krieltjes
1 groentebouillonblokje
400 ml heet water
200 g verse sperziebonen
400 g bloemkolen
4 witte scharreleieren
2 Surinaamse rotivellen
Dit heb je nodig
zeef