Vegetarische kroket
De structuur van jackfruit leent zich perfect voor een vegetarische variant van ragout voor in kroketten.
45 min. bereiden / 30 min. wachten
14 ingrediënten
Aan de slag
Laat de boter in een pan op laag vuur smelten. Doe het jackfruit in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Pluk het draderige deel en snijd het vaste deel zo fijn mogelijk. Voeg alle jackfruit en ⅔ van de maggi toe aan de boter en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg ⅘ van de bloem toe en meng goed.
Voeg de witte peper, nootmuskaat, het selderijzout en de uienpoeder toe en bak al roerend met een garde 3-4 min. totdat de bloem begint te kleuren (roux). Schenk al roerend in delen het water erbij en breng aan de kook. Roer alles tot de saus glad is en laat 5 min. op laag vuur koken (ragout).
Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng samen met de mosterd en de rest van de maggi door de ragout. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, verspreid de ragout over een groot bord en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 30 min.
Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Of check met een stukje brood of de olie heet genoeg is (de olie rondom het brood begint dan meteen te bruisen). Vorm ondertussen met natte handen 8 kroketten van 3 cm dik en 10 cm lang van de afgekoelde ragout.
Klop de eieren los in een diep bord. Doe de rest van de bloem in een ander bord en de panko in een derde bord. Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Frituur de kroketten in delen in 4 min. krokant.
Vegetarische kroket
De structuur van jackfruit leent zich perfect voor een vegetarische variant van ragout voor in kroketten.
bijgerecht
null porties
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Laat de boter in een pan op laag vuur smelten. Doe het jackfruit in een zeef, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Pluk het draderige deel en snijd het vaste deel zo fijn mogelijk. Voeg alle jackfruit en ⅔ van de maggi toe aan de boter en bak 2 min. op middelhoog vuur. Voeg ⅘ van de bloem toe en meng goed.
Voeg de witte peper, nootmuskaat, het selderijzout en de uienpoeder toe en bak al roerend met een garde 3-4 min. totdat de bloem begint te kleuren (roux). Schenk al roerend in delen het water erbij en breng aan de kook. Roer alles tot de saus glad is en laat 5 min. op laag vuur koken (ragout).
Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng samen met de mosterd en de rest van de maggi door de ragout. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, verspreid de ragout over een groot bord en laat helemaal afkoelen. Dit duurt ca. 30 min.
Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer. Of check met een stukje brood of de olie heet genoeg is (de olie rondom het brood begint dan meteen te bruisen). Vorm ondertussen met natte handen 8 kroketten van 3 cm dik en 10 cm lang van de afgekoelde ragout.
Klop de eieren los in een diep bord. Doe de rest van de bloem in een ander bord en de panko in een derde bord. Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
Frituur de kroketten in delen in 4 min. krokant.
combinatietip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g ongezouten roomboter
550 g Fairtrade Original Young Jackfruit in blik
3 tl maggi aroma
125 g tarwebloem
½ tl witte peper
½ tl gemalen nootmuskaat
½ tl selderijzout
½ tl uienpoeder
300 ml kraanwater
5 g verse platte peterselie
1 el dijonmosterd
2 l frituurolie
2 middelgrote eieren
75 g panko
Dit heb je nodig
frituurpan