Pulled jackfruit-kerriesalade op een groentebroodje
Jackfruit! Deze vrucht heeft een vlezige structuur en iets zoete, artisjokachtige smaak.
Aan de slag
Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het jackfruit uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Pluk de draderige delen en kneus de harde delen tot stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak het jackfruit met de uienpoeder en kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn met een vork en meng het samen met de mayonaise door het jackfruit. Zet het vuur uit.
Verwijder het klokhuis van de appel, snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de broodjes met de kerriesalade.
Pulled jackfruit kerriesalade op een groentebroodje
Instructievideo - 00:31 min.
Pulled jackfruit-kerriesalade op een groentebroodje
Jackfruit! Deze vrucht heeft een vlezige structuur en iets zoete, artisjokachtige smaak.
null personen
355 kcal
12 min. bereiden
7 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het jackfruit uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Pluk de draderige delen en kneus de harde delen tot stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak het jackfruit met de uienpoeder en kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur. Schep af en toe om.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Prak fijn met een vork en meng het samen met de mayonaise door het jackfruit. Zet het vuur uit.
Verwijder het klokhuis van de appel, snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm en meng door de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de broodjes met de kerriesalade.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 groentebroodjes paprika
550 g Fairtrade Original Young Jackfruit in blik
1 el arachideolie
½ tl uienpoeder
1 tl kerriepoeder
1 eetrijpe avocado
2 el Jean Bâton vegan mayo
½ Jazz appel