Jackfruitburgers
Burgertime! Deze vegaburgers van jackfuit hebben een lekkere bite en zitten vol smaak.
Aan de slag
Laat jackfruit en kikkererwten uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Spreid jackfruit en kikkererwten uit over een schone theedoek, vouw dubbel en druk zo veel mogelijk van het vocht eruit.
Schep het jackfruit, de kikkererwten, Maggi en hamburgerkruiden in een hoge beker. Pureer grof met de staafmixer en schep ⅓ van het mengsel eruit. Dat grove deel is straks lekker voor de bite in je burger. Pureer de rest van het mengsel glad en meng het achtergehouden deel erdoor. Vorm er met natte handen 4 burgers van (per 4 personen).
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de uien 15 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers 8-9 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Verwarm ondertussen de hamburgerbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de broodjes open en besmeer met de mayo, beleg met wat sla, een burger, tomaten, augurk en ui.
Jackfruitburgers
Instructievideo - 00:44 min.
Jackfruitburgers
Burgertime! Deze vegaburgers van jackfuit hebben een lekkere bite en zitten vol smaak.
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Laat jackfruit en kikkererwten uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Spreid jackfruit en kikkererwten uit over een schone theedoek, vouw dubbel en druk zo veel mogelijk van het vocht eruit.
Schep het jackfruit, de kikkererwten, Maggi en hamburgerkruiden in een hoge beker. Pureer grof met de staafmixer en schep ⅓ van het mengsel eruit. Dat grove deel is straks lekker voor de bite in je burger. Pureer de rest van het mengsel glad en meng het achtergehouden deel erdoor. Vorm er met natte handen 4 burgers van (per 4 personen).
Snijd de uien in halve ringen. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de uien 15 min. op middelhoog vuur goudbruin. Roer regelmatig.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers 8-9 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Verwarm ondertussen de hamburgerbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in plakjes. Snijd de broodjes open en besmeer met de mayo, beleg met wat sla, een burger, tomaten, augurk en ui.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
550 g young jackfruit in blik
400 g kikkererwten in blik
1 el maggi smaakverfijner
1 el Amerikaanse hamburgerkruiden
300 g middelgrote uien
3 el milde olijfolie
4 hamburgerbroodjes
2 trostomaten
4 el plantaardige vegan mayo
100 g botersla
12 augurkenplakjes
Dit heb je nodig
schone theedoek
staafmixer met hoge beker