Lichtpittige jackfruitsalade met komkommer
bewaar
bewaar

Lichtpittige jackfruitsalade met komkommer

Jackfruit verwerft meer en meer z’n eigen plek in de keuken en mag met kerst dan ook niet ontbreken! Met deze jackfruitsalade met komkommer heb je een heerlijk vegan voorafje.

15 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Laat de jackfruit uitlekken, spoel af onder koud stromend water en dep droog met een schone theedoek. Snijd de jackfruit fijn. Snijd de halve komkommer in kleine blokjes van ca. een ½ cm en de salade-ui in dunne ringen. Snijd de koriander fijn.

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft uit. Meng de mayonaise met de salade-ui, ⅔ van de koriander en het limoenrasp en -sap. Meng de jackfruit erdoor en breng eventueel op smaak met zout.

Verdeel achtereenvolgens de sla, komkommer en jackfruitsalade over de glazen. Garneer met de rest van de koriander en bestrooi met wat chilipoeder.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lichtpittige jackfruitsalade met komkommer

Jackfruit verwerft meer en meer z’n eigen plek in de keuken en mag met kerst dan ook niet ontbreken! Met deze jackfruitsalade met komkommer heb je een heerlijk vegan voorafje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig