Lichtpittige jackfruitsalade met komkommer
Jackfruit verwerft meer en meer z’n eigen plek in de keuken en mag met kerst dan ook niet ontbreken! Met deze jackfruitsalade met komkommer heb je een heerlijk vegan voorafje.
Aan de slag
Laat de jackfruit uitlekken, spoel af onder koud stromend water en dep droog met een schone theedoek. Snijd de jackfruit fijn. Snijd de halve komkommer in kleine blokjes van ca. een ½ cm en de salade-ui in dunne ringen. Snijd de koriander fijn.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft uit. Meng de mayonaise met de salade-ui, ⅔ van de koriander en het limoenrasp en -sap. Meng de jackfruit erdoor en breng eventueel op smaak met zout.
Verdeel achtereenvolgens de sla, komkommer en jackfruitsalade over de glazen. Garneer met de rest van de koriander en bestrooi met wat chilipoeder.
Lichtpittige jackfruitsalade met komkommer
Jackfruit verwerft meer en meer z’n eigen plek in de keuken en mag met kerst dan ook niet ontbreken! Met deze jackfruitsalade met komkommer heb je een heerlijk vegan voorafje.
voorgerecht
null personen
215 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de jackfruit uitlekken, spoel af onder koud stromend water en dep droog met een schone theedoek. Snijd de jackfruit fijn. Snijd de halve komkommer in kleine blokjes van ca. een ½ cm en de salade-ui in dunne ringen. Snijd de koriander fijn.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft uit. Meng de mayonaise met de salade-ui, ⅔ van de koriander en het limoenrasp en -sap. Meng de jackfruit erdoor en breng eventueel op smaak met zout.
Verdeel achtereenvolgens de sla, komkommer en jackfruitsalade over de glazen. Garneer met de rest van de koriander en bestrooi met wat chilipoeder.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g young jackfruit in blik
½ komkommer
1 salade-ui
10 g verse koriander
1 limoen
6 el vegan mayonaise
50 g botersla
¼ tl chilipoeder
Dit heb je nodig
cocktailglazen