Vegan garnalencocktail met zeewiersalade
Vegan tijdens de feestdagen? Dan hoef je de klassieker niet te missen. Maak een vegan garnalencocktail en serveer in een bedje van zeewiersalade.
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de vrucht en pers uit. Doe de whisky, mayonaise, ketchup, wasabi en een ½ tl limoensap (per 4 personen) in een kommetje en meng tot een egale saus.
Meng de vegan garnalen met het limoenrasp. Snijd de koriander fijn (houd wat over ter garnering). Snijd de komkommer in blokjes van een ½ cm. Meng de sla met de komkommer en fijngesneden koriander.
Verdeel de sla en zeewiersalade over de glazen. Verdeel de vegan garnalen erover, besprenkel met de dressing en garneer met de rest van de koriander.
Vegan garnalencocktail met zeewiersalade
Vegan tijdens de feestdagen? Dan hoef je de klassieker niet te missen. Maak een vegan garnalencocktail en serveer in een bedje van zeewiersalade.
voorgerecht
null personen
110 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de vrucht en pers uit. Doe de whisky, mayonaise, ketchup, wasabi en een ½ tl limoensap (per 4 personen) in een kommetje en meng tot een egale saus.
Meng de vegan garnalen met het limoenrasp. Snijd de koriander fijn (houd wat over ter garnering). Snijd de komkommer in blokjes van een ½ cm. Meng de sla met de komkommer en fijngesneden koriander.
Verdeel de sla en zeewiersalade over de glazen. Verdeel de vegan garnalen erover, besprenkel met de dressing en garneer met de rest van de koriander.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
½ el whisky
2 el vegan mayonaise
1 el tomatenketchup
½ tl wasabi
200 g vegan garnalen
5 g verse koriander
½ komkommer
100 g fijngesneden ijsbergsla
100 g zeewiersalade