Hollandse garnalencocktail
Zeg je kerstdiner, dan zeg je garnalencocktail. Die kan gewoon niet ontbreken.
Aan de slag
Doe de whisky, mayonaise, ketchup en roomkaas in een kommetje en meng tot een egale saus. Breng op smaak met de tabasco.
Laat de mandarijnpartjes uitlekken. Snijd de bieslook fijn. Meng de mandarijn, ¾ van de bieslook, de sla en ¾ van de garnalen en verdeel over de glazen. Schep de saus erop, verdeel de rest van de garnalen erover en garneer met de rest van de bieslook.
Hollandse garnalencocktail
Zeg je kerstdiner, dan zeg je garnalencocktail. Die kan gewoon niet ontbreken.
voorgerecht
null personen
205 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de whisky, mayonaise, ketchup en roomkaas in een kommetje en meng tot een egale saus. Breng op smaak met de tabasco.
Laat de mandarijnpartjes uitlekken. Snijd de bieslook fijn. Meng de mandarijn, ¾ van de bieslook, de sla en ¾ van de garnalen en verdeel over de glazen. Schep de saus erop, verdeel de rest van de garnalen erover en garneer met de rest van de bieslook.
bewaartip:
serveertip:
serveertip:
variatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ el whisky
2 el mayonaise
1 el ketchup
2 el roomkaas naturel
1 tl tabasco red peppersauce
312 g mandarijnpartjes op lichte siroop
12½ g verse bieslook
100 g krop ijsbergsla
250 g verse Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
whiskyglazen