Garnalencocktail met kruidensalade
bewaar
bewaar

Garnalencocktail met kruidensalade

De klassieker der klassiekers: garnalencocktail. Deze variant heeft een frisse kruidensalade als verrassend smaakgezelschap. In een mooi glas ermee en 'cheers'!

15 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Doe de roomkaas, mayonaise, ketchup en worcestershiresaus in een kom. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van pers de vrucht uit. Meng tot een egale saus. Breng op smaak met de tabasco.

Snijd de komkommers in blokjes van een ½ cm. Snijd de bieslook en koriandersteeltjes en -blaadjes fijn. Meng de komkommer en kruiden met de garnalen. Breng op smaak met peper en zout.

Schep ⅔ van het garnalenmengsel in cocktailglazen. Schep een flinke eetlepel cocktailsaus per glas hierop en verdeel de rest van het garnalenmengsel hierover.

variatietipDe koriander en bieslook kun je ook vervangen door basilicum en platte peterselie. Voor een extra pittige garnalencocktail voeg je een ½ tl tabasco extra toe.
bewaartipJe kunt de cocktailsaus 1 dag van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast, roer voor gebruik nog even door.
wijntipLekker met Welmoed Sauvignon Blanc.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Garnalencocktail met kruidensalade

De klassieker der klassiekers: garnalencocktail. Deze variant heeft een frisse kruidensalade als verrassend smaakgezelschap. In een mooi glas ermee en 'cheers'!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig