Garnalencocktail met hangop en bieslook
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook in stukjes van 2 mm, houd 8 sprietjes achter. Meng het citroenrasp, de stukjes bieslook, de mayonaise en hangop. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Haal de buitenste bladeren van de kropsla. Snijd het lichtgroene hart in dunne reepjes en verdeel deze over de 4 glazen. Schep in elk glas 1 tl yoghurtmayonaise en leg de garnalen erop. Verdeel daarna de rest van de yoghurtmayonaise over de garnalen. Garneer met de achtergehouden bieslook.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Garnalencocktail met hangop en bieslook
voorgerecht
null personen
110 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook in stukjes van 2 mm, houd 8 sprietjes achter. Meng het citroenrasp, de stukjes bieslook, de mayonaise en hangop. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
Haal de buitenste bladeren van de kropsla. Snijd het lichtgroene hart in dunne reepjes en verdeel deze over de 4 glazen. Schep in elk glas 1 tl yoghurtmayonaise en leg de garnalen erop. Verdeel daarna de rest van de yoghurtmayonaise over de garnalen. Garneer met de achtergehouden bieslook.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
½ bakje bieslook
2 el mayonaise
1 el Hollandse
1 kropsla
2 bakjes Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
4 whiskyglazen