Garnalencocktail met avocado
De garnalen cocktail is een klassieker. Romige mayonaise, friszure appel en dan Neerlands trots: de garnaal.
Aan de slag
Snijd de tomaatjes in kwarten. Meng met de garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado's in kleine blokjes (brunoise).
Schil de appel. Snijd in kleine blokjes (brunoise). Meng de appel en de avocado met de mayonaise.
Snijd de sla in dunne reepjes. Verdeel over de cocktailglazen. Verdeel het avocadomengsel erover en schep het garnalenmengsel erop.
Garneer met een beetje extra mayonaise en een takje peterselie. Serveer direct.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Garnalencocktail met avocado
De garnalen cocktail is een klassieker. Romige mayonaise, friszure appel en dan Neerlands trots: de garnaal.
voorgerecht
null personen
260 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de tomaatjes in kwarten. Meng met de garnalen. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de avocado in de lengte, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd de avocado's in kleine blokjes (brunoise).
Schil de appel. Snijd in kleine blokjes (brunoise). Meng de appel en de avocado met de mayonaise.
Snijd de sla in dunne reepjes. Verdeel over de cocktailglazen. Verdeel het avocadomengsel erover en schep het garnalenmengsel erop.
Garneer met een beetje extra mayonaise en een takje peterselie. Serveer direct.
bewaartip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g cherrytomaten
300 g verse Hollandse garnalen
3 avocado's
1 Granny Smith appel
75 g mayonaise
¼ krop krop ijsbergsla
8 takjes verse peterselie
Dit heb je nodig
cocktailglazen