Vegan kapsalon
De kapsalon is niet alleen voor carnivoren. Kijk maar naar deze vegan versie!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de mayonaise en het water in een kommetje. Pers de knoflook er met de knoflookpers boven en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vegan shoarma volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin. Neem de friet uit de oven, verdeel de shoarma erover, bestrooi met de plantaardige rasp en zet ca. 10 min. terug in de oven tot de rasp is gesmolten.
Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de komkommers in plakjes. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomatenblokjes en ui erover. Besprenkel met de zelfgemaakte knoflooksaus. Besprenkel met de zelfgemaakte knoflooksaus.
Vegan kapsalon
De kapsalon is niet alleen voor carnivoren. Kijk maar naar deze vegan versie!
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
20 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Verdeel de friet over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi eventueel met zout en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en meng met de mayonaise en het water in een kommetje. Pers de knoflook er met de knoflookpers boven en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vegan shoarma volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin. Neem de friet uit de oven, verdeel de shoarma erover, bestrooi met de plantaardige rasp en zet ca. 10 min. terug in de oven tot de rasp is gesmolten.
Snipper ondertussen de rode ui. Snijd de tomaten in blokjes van 1 cm en de komkommers in plakjes. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de sla, komkommer, tomatenblokjes en ui erover. Besprenkel met de zelfgemaakte knoflooksaus. Besprenkel met de zelfgemaakte knoflooksaus.
variatietip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
700 g verse Franse friet
12½ g verse bieslook
4 el vegan mayonaise
½ el water
1 teen knoflook
2 el milde olijfolie
350 g koelverse vegan shoarma
100 g AH Plantaardige rasp naturel
1 rode ui
5 tastytom-trostomaten
3 snoepkomkommers
100 g gesneden ijsbergsla
Dit heb je nodig
bakpapier
knoflookpers