Enchilada’s met gehakt en tomatensalsa
Tortilla gevuld met chili con carnegroente: uit de oven, onder een laag tomatensaus en cheddar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in de hapjespan en bak het rundergehakt samen met de picadillo in 3 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 7 min. mee. Voeg de laatste minuut de helft van de passata toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
Verdeel het gehaktmengsel over de wraps, rol strak op en verdeel de rollen over de ovenschaal. Verdeel de rest van de passata, de geraspte cheddar en jalapeñoringetjes erover. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de salade-uien in dunne ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de salade-ui met de tomatenblokjes, het limoenrasp en 1 el limoensap, peper en eventueel zout. Serveer de enchilada’s met de tomatensalsa.
Enchilada’s met gehakt en tomatensalsa
Tortilla gevuld met chili con carnegroente: uit de oven, onder een laag tomatensaus en cheddar.
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in de hapjespan en bak het rundergehakt samen met de picadillo in 3 min. op middelhoog vuur rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 7 min. mee. Voeg de laatste minuut de helft van de passata toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd ondertussen het steeltje van de jalapeñopeper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes.
Verdeel het gehaktmengsel over de wraps, rol strak op en verdeel de rollen over de ovenschaal. Verdeel de rest van de passata, de geraspte cheddar en jalapeñoringetjes erover. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes van een ½ cm. Snijd de salade-uien in dunne ringetjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de salade-ui met de tomatenblokjes, het limoenrasp en 1 el limoensap, peper en eventueel zout. Serveer de enchilada’s met de tomatensalsa.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el milde olijfolie
500 g mager rundergehakt
14 g picadillo
400 g Mexicaanse roerbakgroente
540 g passata
1 jalapeñopeper
8 tortillawraps
150 g geraspte cheddar
4 tomaten
2 salade-uitjes
1 limoen
Dit heb je nodig
hapjespan
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)