Quesadilla met gehakt
De letterlijke vertaling van quesadilla is: kaasdingetje. Daar kunnen we wel wat mee, met kaasdingen. Aanvullen met gehakt bijvoorbeeld met een kruidige specerijenmix.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 75 °C. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Meng het gehakt met het paneermeel, de kruiden, bosui, stukjes tomaat en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zorg ervoor dat het kruimelig blijft.
Bestrijk de helft van de tortilla's met de olie en leg deze met de oliekant naar beneden op een plank. Strooi de helft van de kaas op de tortilla's. Strooi het gehakt erop en strooi de rest van de kaas erop. Leg de andere tortilla's bovenop en druk het geheel aan. Bestrijk de tortilla dun met olie.
Zet een ruime koekenpan op het vuur. Leg er een quesadilla in en leg een deksel (die kleiner is dan de pan!) op de quesadilla. Bak de quesadilla op een laag vuur 8 min. Keer hem met behulp van de deksel en bak de andere kant 5 min. Houd de quesadilla in de oven warm en bak de tweede quesadilla (of gebruik 2 koekenpannen en bak ze tegelijkertijd). Snijd de quesadillas elk in 4 stukken en verdeel ze over de borden.
Quesadilla met gehakt
De letterlijke vertaling van quesadilla is: kaasdingetje. Daar kunnen we wel wat mee, met kaasdingen. Aanvullen met gehakt bijvoorbeeld met een kruidige specerijenmix.
hoofdgerecht
null personen
425 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 75 °C. Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosui in ringetjes. Meng het gehakt met het paneermeel, de kruiden, bosui, stukjes tomaat en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zorg ervoor dat het kruimelig blijft.
Bestrijk de helft van de tortilla's met de olie en leg deze met de oliekant naar beneden op een plank. Strooi de helft van de kaas op de tortilla's. Strooi het gehakt erop en strooi de rest van de kaas erop. Leg de andere tortilla's bovenop en druk het geheel aan. Bestrijk de tortilla dun met olie.
Zet een ruime koekenpan op het vuur. Leg er een quesadilla in en leg een deksel (die kleiner is dan de pan!) op de quesadilla. Bak de quesadilla op een laag vuur 8 min. Keer hem met behulp van de deksel en bak de andere kant 5 min. Houd de quesadilla in de oven warm en bak de tweede quesadilla (of gebruik 2 koekenpannen en bak ze tegelijkertijd). Snijd de quesadillas elk in 4 stukken en verdeel ze over de borden.
combinatietip:
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 vleestomaten
3 bosuien
300 g mager rundergehakt
2 el paneermeel
1 el Mexicaanse seasoningsmix
4 tortillawraps
1 el milde olijfolie
100 g geraspte belegen kaas