Koolhydraatarme ovenschotel met maistortilla en avocado
Deze ovenschotel met maistortilla en avocado is niet alleen koolhydraatarm maar óók comfort food bij uitstek.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente, paprika en tacokruiden 6 min. op middelhoog vuur. Verdeel wat passata over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de tortilla’s erover, de helft van de groenten en ⅓ van de passata.
Herhaal dit en eindig met de rest van de tortilla’s. Verdeel de rest van de passata erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil van de helft van de vrucht. Pers deze helft uit en snijd de andere helft in parten. Snijd de koriander fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Doe de avocado, yoghurt, het limoenrasp en -sap en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besprenkel de tortillaschotel zigzaggend met de helft van de avocadodressing. Bestrooi met de koriander en serveer met een limoenpartje en de rest van de dressing.
Koolhydraatarme ovenschotel met maistortilla en avocado
Deze ovenschotel met maistortilla en avocado is niet alleen koolhydraatarm maar óók comfort food bij uitstek.
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente, paprika en tacokruiden 6 min. op middelhoog vuur. Verdeel wat passata over de bodem van de ovenschaal. Verdeel ⅓ van de tortilla’s erover, de helft van de groenten en ⅓ van de passata.
Herhaal dit en eindig met de rest van de tortilla’s. Verdeel de rest van de passata erover en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil van de helft van de vrucht. Pers deze helft uit en snijd de andere helft in parten. Snijd de koriander fijn. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
Doe de avocado, yoghurt, het limoenrasp en -sap en het water in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Besprenkel de tortillaschotel zigzaggend met de helft van de avocadodressing. Bestrooi met de koriander en serveer met een limoenpartje en de rest van de dressing.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode puntpaprika's
2 el milde olijfolie
800 g Mexicaanse roerbakgroente
2 el Mexicaanse tacokruiden
500 g passata
15 maistortilla's
100 g geraspte cheddar
1 limoen
7½ g verse koriander
1 eetrijpe avocado
75 g Griekse yoghurt 0%
4 el water
Dit heb je nodig
ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)
staafmixer met hoge beker