Mexicaanse maisfrittata met gehakt & tomatensalsa
De frittata staat in no time in de oven. Daarbij eet je zelfgemaakte kruidige gehaktspiesjes en salsa.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop de eieren los met de tacokruiden. Laat de mais uitlekken, snijd 1 ui (per 4 personen) in ringen en snipper de andere fijn. Meng de mais door het eimengsel en verdeel over de ovenschaal. Leg de uiringen erop en bak 25 min. in het midden van de oven gaar Dek eventueel af met aluminiumfolie als de frittata te donker wordt.
Meng ondertussen het gehakt met de gesnipperde ui en koriander. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de salade-uitjes in ringen. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen), de tomaatjes en salade-ui en breng op smaak met peper.
Serveer de frittata met de spiesjes en de tomatensalade.
Mexicaanse maisfrittata met gehakt & tomatensalsa
De frittata staat in no time in de oven. Daarbij eet je zelfgemaakte kruidige gehaktspiesjes en salsa.
hoofdgerecht
null personen
510 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Klop de eieren los met de tacokruiden. Laat de mais uitlekken, snijd 1 ui (per 4 personen) in ringen en snipper de andere fijn. Meng de mais door het eimengsel en verdeel over de ovenschaal. Leg de uiringen erop en bak 25 min. in het midden van de oven gaar Dek eventueel af met aluminiumfolie als de frittata te donker wordt.
Meng ondertussen het gehakt met de gesnipperde ui en koriander. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en kneed deze in een langwerpige vorm rondom de satéprikkers. Bestrijk de gehaktspiesen met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de spiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de tomaten in partjes en de salade-uitjes in ringen. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de vrucht uit. Meng het limoenrasp en 2 el -sap (per 4 personen), de tomaatjes en salade-ui en breng op smaak met peper.
Serveer de frittata met de spiesjes en de tomatensalade.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
8 middelgrote eieren
5 g Mexicaanse tacokruiden
600 g maiskorrels in blik
4 Biologische rode uien
300 g mager rundergehakt
1½ g gemalen korianderzaad
1 el milde olijfolie
500 g cherrytomaten
2 salade-uitjes
1 limoen
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)
aluminiumfolie
satéprikkers
grillpan