Taco’s met gehakt, kidneybonen en guacamole
Je maakt de guacamole zelf en zelfs dan staat het gerecht binnen 15 minuten op tafel.
Aan de slag
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt samen met de tacokruiden op hoog vuur in 3 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min. mee.
Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg toe aan het gehaktmengsel en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Zet de gordita’s, guacamole, salsa, sour cream, het gehakt-bonenmengsel en de sla op tafel. Laat iedereen zijn eigen taco’s vullen.
Taco’s met gehakt, kidneybonen en guacamole
Je maakt de guacamole zelf en zelfs dan staat het gerecht binnen 15 minuten op tafel.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt samen met de tacokruiden op hoog vuur in 3 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min. mee.
Doe de kidneybonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Voeg toe aan het gehaktmengsel en bak nog 3 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Zet de gordita’s, guacamole, salsa, sour cream, het gehakt-bonenmengsel en de sla op tafel. Laat iedereen zijn eigen taco’s vullen.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
1½ el Mexicaanse tacokruiden
400 g Mexicaanse roerbakgroente
400 g kidneybonen in blik
8 gordita's
½ krop ijsbergsla
200 g koelverse guacamole
300 g salsa mild
125 ml sour cream