Snelle chili sin carne met guacamole, bloemkoolrijst en gegrilde paprika
Chili sin carne, daar hebben we sin in!
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het vega gehakt met de kruiden 4 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe.
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd het vruchtvlees in reepjes en de knoflook uit het potje fijn. Snijd de tomaten in dunne partjes. Doe de bonenmix in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Voeg de paprika, knoflook, tomaat, bonen en tomatenblokjes toe aan het vega gehakt en verwarm 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst 3 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bloemkoolrijst over diepe kommen en schep de chili ernaast. Vouw de gordita’s in drieën en steek ertussen. Verdeel de guacamole erover en serveer.
Snelle chili sin carne met guacamole, bloemkoolrijst en gegrilde paprika
Chili sin carne, daar hebben we sin in!
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het vega gehakt met de kruiden 4 min. op middelhoog vuur. Roer af en toe.
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd het vruchtvlees in reepjes en de knoflook uit het potje fijn. Snijd de tomaten in dunne partjes. Doe de bonenmix in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Voeg de paprika, knoflook, tomaat, bonen en tomatenblokjes toe aan het vega gehakt en verwarm 10 min. op matig vuur. Roer regelmatig.
Verwarm ondertussen de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de bloemkoolrijst 3 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de bloemkoolrijst over diepe kommen en schep de chili ernaast. Vouw de gordita’s in drieën en steek ertussen. Verdeel de guacamole erover en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el milde olijfolie
290 g RUIG gehakt
2 el Mexicaanse bonenkruiden
295 g gegrilde paprika
5 Nederlandse trostomaten
600 g bonenmix met mais in blik
400 g AH Biologisch tomatenblokjes in blik
8 gordita's
800 g bloemkoolrijst
175 g koelverse guacamole