Vegan chili sin carne
Sin carne betekent 'zonder vlees'. Deze gaat nog een stapje verder en is zelfs vegan.
Aan de slag
Week de kidneybonen 8-12 uur in 3 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 1 uur op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de picadillo 5 min. Giet de kidneybonen af. Voeg samen met de tomaten toe aan de ui en verwarm 5 min. Breng eventueel op smaak met zout.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Rasp de kaas. Serveer de chili met de avocadoblokjes, geraspte kaas en plantaardige zuivel.
Vegan chili sin carne
Sin carne betekent 'zonder vlees'. Deze gaat nog een stapje verder en is zelfs vegan.
hoofdgerecht
null personen
700 kcal
80 min. bereiden
600 min. wachten
Aan de slag
Week de kidneybonen 8-12 uur in 3 liter koud water. Giet af in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Breng met ruim koud water aan de kook en laat met de deksel op de pan 1 uur op laag vuur koken.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de tomaten in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de picadillo 5 min. Giet de kidneybonen af. Voeg samen met de tomaten toe aan de ui en verwarm 5 min. Breng eventueel op smaak met zout.
Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Rasp de kaas. Serveer de chili met de avocadoblokjes, geraspte kaas en plantaardige zuivel.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g AH Biologisch gedroogde kidneybonen
3 middelgrote uien
500 g trostomaten
1 el milde olijfolie
2 el picadillo
2 eetrijpe avocado's
75 g Violife Prosociano wedge
100 g soja ongezoet met een vleugje kokos