Chili sin carne met avocado
Vlees wordt avocado in deze nieuwe variant van de chili con carne. Sin carne dus deze keer!
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en picadillo 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur een beetje inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de bonen toe en verwarm nog 3 min.
Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Schep de chili in de kommen. Verdeel over elke kom 1 el crème fraîche, de avocado en de kaas. Serveer met de tortillachips.
Chili sin carne met avocado
Vlees wordt avocado in deze nieuwe variant van de chili con carne. Sin carne dus deze keer!
hoofdgerecht
null personen
885 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Doe de bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en picadillo 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur een beetje inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de bonen toe en verwarm nog 3 min.
Snijd ondertussen de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Schep de chili in de kommen. Verdeel over elke kom 1 el crème fraîche, de avocado en de kaas. Serveer met de tortillachips.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 middelgrote uien
800 g kidneybonen uit blik
400 g zwarte bonen
2 el traditionele olijfolie
2 tl picadillo
400 g tomatenblokjes
2 avocado's
200 g crème fraîche
100 g geraspte kaas
150 g tortillachips