Pittige chili sin carne met avocado
Zonder vlees dus, maar wel met veel smaak. Lekker met romige avocado.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het chilipoeder en de komijn toe. Fruit 2 min. mee. Voeg de paprika en de inhoud van de blikken chilibonen, inclusief het vocht, toe. Laat 10 min. garen en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Vet de ovenschaal in en doe de chili sin carne erin en verdeel de avocado erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Pittige chili sin carne met avocado
Zonder vlees dus, maar wel met veel smaak. Lekker met romige avocado.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het chilipoeder en de komijn toe. Fruit 2 min. mee. Voeg de paprika en de inhoud van de blikken chilibonen, inclusief het vocht, toe. Laat 10 min. garen en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Vet de ovenschaal in en doe de chili sin carne erin en verdeel de avocado erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
1 paprikamix
3 el traditionele olijfolie
2 tl chilipoeder
2 tl komijn (djinten)
800 g chilibonen in blik
1 avocado
150 g geraspte jong belegen kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 30 cm)