Spruitjesquiche met vegaspek & blue stilton
Spruitjes + quiche = de ultieme hartige taart voor de herfst!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de quichevorm in met de olie en bekleed met het bladerdeeg.
Halveer de spruitjes en snijd de salie fijn. Schep de spruitjes om met de speckjes en versgemalen peper naar smaak en verdeel over de bodem van de quichevorm.
Klop de eieren los, voeg de crème fraîche, het karwijzaad en de salie toe en verdeel over de quichevorm. Verkruimel de blauwaderkaas erover en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
Neem uit de oven, verwijder de vorm en serveer de quiche warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Spruitjesquiche met vegaspek & blue stilton
Spruitjes + quiche = de ultieme hartige taart voor de herfst!
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de quichevorm in met de olie en bekleed met het bladerdeeg.
Halveer de spruitjes en snijd de salie fijn. Schep de spruitjes om met de speckjes en versgemalen peper naar smaak en verdeel over de bodem van de quichevorm.
Klop de eieren los, voeg de crème fraîche, het karwijzaad en de salie toe en verdeel over de quichevorm. Verkruimel de blauwaderkaas erover en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.
Neem uit de oven, verwijder de vorm en serveer de quiche warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ el arachideolie
270 g vers bladerdeeg
700 g geschoonde spruitjes
3 takjes verse salie
125 g vegetarische gerookte spekreepjes
4 middelgrote eieren
200 g crème fraîche
1 tl karwijzaad
100 g blue stilton 50+ blauwaderkaas
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
aluminiumfolie