Kaaspie met gekaramelliseerde ui
Deze verrukkelijke kaaspie is extra genieten op een herfstige dag.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de knoflook 1 min.
Voeg de ui en suiker toe en bak op middelhoog vuur 20 min. tot de ui gekaramelliseerd is. Schep regelmatig om.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC en meng de cheddar met de crème fraîche.
Bekleed de ovenschaal met 4 plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de ui over de bodem van de schaal. Schep het kaasmengsel erop en verkruimel de Blue Stilton erover.
Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol met de deegroller uit tot een rechthoekige lap. Dek de schaal af met het bladerdeeg en druk de randen met een vork aan. Maak met een mes 4 inkepingen, klop het ei los en bestrijk met het ei.
Bak ca. 25 min. in de oven. Haal uit de oven en serveer.
Kaaspie met gekaramelliseerde ui
Instructievideo - 02:08 min.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Kaaspie met gekaramelliseerde ui
Deze verrukkelijke kaaspie is extra genieten op een herfstige dag.
hoofdgerecht
null personen
895 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de knoflook 1 min.
Voeg de ui en suiker toe en bak op middelhoog vuur 20 min. tot de ui gekaramelliseerd is. Schep regelmatig om.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 ºC en meng de cheddar met de crème fraîche.
Bekleed de ovenschaal met 4 plakjes bladerdeeg. Druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de ui over de bodem van de schaal. Schep het kaasmengsel erop en verkruimel de Blue Stilton erover.
Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol met de deegroller uit tot een rechthoekige lap. Dek de schaal af met het bladerdeeg en druk de randen met een vork aan. Maak met een mes 4 inkepingen, klop het ei los en bestrijk met het ei.
Bak ca. 25 min. in de oven. Haal uit de oven en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
600 g rode uien
50 g ongezouten roomboter
2 el lichte basterdsuiker
150 g geraspte Cheddar Tophat 48+
125 g crème fraîche
8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
130 g Blue Stilton blauwaderkaas
1 middelgroot ei
Dit heb je nodig
ovenschaal (22 x 22 cm)
deegroller