Vegetarische quiche lorraine
Yes, eindelijk: deze vega variant is écht net zo lekker als de oude vertrouwde.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegaspeckjes in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Vet de quichevorm in. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de crème fraîche en nootmuskaat. Voeg de vegaspeckjes en kaas toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevorm. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
Vegetarische quiche lorraine
Instructievideo - 00:29 min.
Vegetarische quiche lorraine
Yes, eindelijk: deze vega variant is écht net zo lekker als de oude vertrouwde.
bijgerecht
null personen
435 kcal
15 min. bereiden
10 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegaspeckjes in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Vet de quichevorm in. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de crème fraîche en nootmuskaat. Voeg de vegaspeckjes en kaas toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevorm. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el arachideolie
2 pakjes De Vegetarische Slager vegaspekreepjes
1 rol rol vers bladerdeeg
150 g geraspte emmentaler
5 middelgrote eieren
200 g crème fraîche
1 tl gedroogde nootmuskaat
Dit heb je nodig
quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)