Couscous (stomen)
Zo heurt het eigenlijk: gestoomd!
Aan de slag
Neem een pan met deksel waar een zeef in past. Doe 900 ml water (per 4 personen) met de bouillonpoeder in de pan. Breng aan de kook. Laat op laag vuur zachtjes koken. Doe de couscous in een grote schaal en meng voorzichtig met je handen de rest van het water en de olie erdoor.
Doe de couscous in de zeef en hang de zeef boven de pan. Stoom met de deksel op de pan de couscous in 15-20 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als er stoom ontsnapt. Doe de couscous opnieuw in een grote schaal en roer met een vork of garde tot losse korrels.
Couscous (stomen)
Zo heurt het eigenlijk: gestoomd!
bijgerecht
null personen
420 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Neem een pan met deksel waar een zeef in past. Doe 900 ml water (per 4 personen) met de bouillonpoeder in de pan. Breng aan de kook. Laat op laag vuur zachtjes koken. Doe de couscous in een grote schaal en meng voorzichtig met je handen de rest van het water en de olie erdoor.
Doe de couscous in de zeef en hang de zeef boven de pan. Stoom met de deksel op de pan de couscous in 15-20 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als er stoom ontsnapt. Doe de couscous opnieuw in een grote schaal en roer met een vork of garde tot losse korrels.
kookstaptip:
variatietip:
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l water
1 el BioToday bouillonpoeder gistvrij
300 g couscous
5 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
zeef
aluminiumfolie