Pilav van couscous met rozijnen
Qua bereiding heeft het wat weg van risotto, maar dit Midden-Oosterse gerecht maak je met couscous.
Aan de slag
Wel de rozijnen 10 min. in heet water en giet hierna af. Dep de tomaten droog met keukenpapier en snijd deze in stukjes. Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en bak de ui 2 min. op zacht vuur.
Bak de couscous en het gemberpoeder al omscheppend mee tot de korrels glanzen. Verkruimel het bouillontablet erboven en schenk het water erover. Voeg de tomaten en rozijnen toe. Laat de couscous al roerend in 5-6 min. zachtjes gaar worden.
Knip de bieslook erboven fijn en schep deze erdoor.
Pilav van couscous met rozijnen
Qua bereiding heeft het wat weg van risotto, maar dit Midden-Oosterse gerecht maak je met couscous.
bijgerecht
null personen
395 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Wel de rozijnen 10 min. in heet water en giet hierna af. Dep de tomaten droog met keukenpapier en snijd deze in stukjes. Verhit de olie in een wok of ruime koekenpan en bak de ui 2 min. op zacht vuur.
Bak de couscous en het gemberpoeder al omscheppend mee tot de korrels glanzen. Verkruimel het bouillontablet erboven en schenk het water erover. Voeg de tomaten en rozijnen toe. Laat de couscous al roerend in 5-6 min. zachtjes gaar worden.
Knip de bieslook erboven fijn en schep deze erdoor.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g blanke rozijnen
6 zongedroogde tomaten op olie
1 rode ui
4 el traditionele olijfolie
200 g couscous
½ tl gemalen gember
½ tuinkruidenbouillontablet
300 ml water
8 g verse bieslook