Couscous met groenten
Deze vega-couscous bevat zoveel groenten dat je vlees of vis niet eens mist!
Aan de slag
Kook het water. Meng de couscous in een schaal met het water. Dek de schaal af en laat 8 min. wellen. Breng op smaak met zout.
Laat de rozijnen 5 min. wellen in water. Laat uitlekken in een zeef. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de wokgroente, bloemkool, gemberpoeder en komijn toe en roerbak ca. 4 min. Voeg de couscous en de rozijnen toe en warm alles goed door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de koriander fijn en strooi erover. Verdeel de groentecouscous over de borden.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Couscous met groenten
Deze vega-couscous bevat zoveel groenten dat je vlees of vis niet eens mist!
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook het water. Meng de couscous in een schaal met het water. Dek de schaal af en laat 8 min. wellen. Breng op smaak met zout.
Laat de rozijnen 5 min. wellen in water. Laat uitlekken in een zeef. Snijd de bosui in schuine ringetjes. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de wokgroente, bloemkool, gemberpoeder en komijn toe en roerbak ca. 4 min. Voeg de couscous en de rozijnen toe en warm alles goed door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de koriander fijn en strooi erover. Verdeel de groentecouscous over de borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 ml kraanwater
300 g couscous
50 g blanke rozijnen
3 bosuien
2 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
400 g grofgesneden wokgroente
250 g diepvries bloemkoolroosjes
1 tl gemberpoeder (djahé)
1 tl gemalen komijn
15 g verse koriander
Dit heb je nodig
wok