Couscous-groentesalade met makreel
Deze vitaminebom vol vette vis, groenten en kruiden mag lekker vaak op tafel.
Aan de slag
Maak de makreel schoon en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Strooi de couscous in een grote schaal, schenk het water erop en laat 6 min. wellen.
Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de wokgroenten toe en roerbak ca. 4 min. Snijd de korianderblaadjes fijn.
Rooster intussen de pijnboompitten. Roer de couscous los met een vork. Meng met de wokgroenten, koriander, komijnzaad en pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de couscoussalde op een grote schaal. Verdeel de stukjes makreel erover en bestrooi met pijnboompitten.
Couscous-groentesalade met makreel
Deze vitaminebom vol vette vis, groenten en kruiden mag lekker vaak op tafel.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de makreel schoon en verdeel het visvlees in kleine stukjes. Strooi de couscous in een grote schaal, schenk het water erop en laat 6 min. wellen.
Pel de knoflook en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook 1 min. Voeg de wokgroenten toe en roerbak ca. 4 min. Snijd de korianderblaadjes fijn.
Rooster intussen de pijnboompitten. Roer de couscous los met een vork. Meng met de wokgroenten, koriander, komijnzaad en pijnboompitten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de couscoussalde op een grote schaal. Verdeel de stukjes makreel erover en bestrooi met pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g verse gerookte makreelfilet
300 g couscous
500 ml water
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
400 g grofgesneden wokgroente
15 g verse koriander
1½ el pijnboompitten
1 tl gemalen komijn