Kruidige couscous met balletjes
Al tijdens het koken waan je je in Marokko
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 2 el olie in plaats van boter.
Snipper de ui grof en snijd de koriander grof. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Schep de komijn erdoor. Voeg de spitskool toe en bak in 4 min. knapperig en gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 min. bruin.
Roer de couscous los met een vork. Schep door de spitskool. Breng op smaak met de chutney, koriander, peper en eventueel zout. Schep met de balletjes op borden.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Kruidige couscous met balletjes
Al tijdens het koken waan je je in Marokko
hoofdgerecht
null personen
805 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik 2 el olie in plaats van boter.
Snipper de ui grof en snijd de koriander grof. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Schep de komijn erdoor. Voeg de spitskool toe en bak in 4 min. knapperig en gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 4 min. bruin.
Roer de couscous los met een vork. Schep door de spitskool. Breng op smaak met de chutney, koriander, peper en eventueel zout. Schep met de balletjes op borden.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g couscous
7 el traditionele olijfolie
1 rode ui
15 g verse koriander
4 tl gemalen komijn
600 g gesneden spitskool
420 g vegaballetjes
150 g mangochutney