Falafelbowl met kruidige couscous
Bowl vol falafel met lekker veel groente, hummus en couscous. Deze falafelbowl zet je al in 20 min. op tafel. Dus, wat eten we vandaag?
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil ondertussen de winterpenen met de dunschiller en snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schep (per 4 pers.) 1 el sap door de wortellinten. Klop de hummus los met (per 4 pers.) 1 el citroensap en het water en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snipper de rode ui en meng met de rodekool en appelciderazijn. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Hak de babyspinazie grof.
Roer de couscous los met een vork. Schep voorzichtig om met de munt, het citroenrasp en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de milde olie in een grote koekenpan en bak de falafel in 5 min. rondom goudbruin. Verdeel de couscous, wortellinten, rodekoolsalade, falafel, spinazie en hummusdressing in componenten over de borden.
Falafelbowl met kruidige couscous
Bowl vol falafel met lekker veel groente, hummus en couscous. Deze falafelbowl zet je al in 20 min. op tafel. Dus, wat eten we vandaag?
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil ondertussen de winterpenen met de dunschiller en snijd ze met de dunschiller in de lengte in lange linten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schep (per 4 pers.) 1 el sap door de wortellinten. Klop de hummus los met (per 4 pers.) 1 el citroensap en het water en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snipper de rode ui en meng met de rodekool en appelciderazijn. Snijd de blaadjes van de munt fijn. Hak de babyspinazie grof.
Roer de couscous los met een vork. Schep voorzichtig om met de munt, het citroenrasp en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de milde olie in een grote koekenpan en bak de falafel in 5 min. rondom goudbruin. Verdeel de couscous, wortellinten, rodekoolsalade, falafel, spinazie en hummusdressing in componenten over de borden.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
300 g winterpenen
1 citroen
200 g hummus
2 el kraanwater
1 rode ui
300 g gesneden rodekool
2 el appelciderazijn
7½ g verse munt
50 g babyspinazie
3 el extra vierge olijfolie
2 el milde olijfolie
400 g falafel