Broccolisoep vegan
bewaar
bewaar

Broccolisoep vegan

Vegan, maar toch heel romig. Ook lekker met zelfgemaakte selderijolie.

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukken van 2 cm. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de broccoli toe en bak 2 min. mee.

Voeg het water en bouillonpoeder toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietipLekker met zelfgemaakte selderijolie. Doe voor 4 personen 15 g verse bladselderij met 6 el olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie. Verdeel de olie de kommen soep.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broccolisoep vegan

Vegan, maar toch heel romig. Ook lekker met zelfgemaakte selderijolie.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig