Chili con carne origineel (Texas chili)
bewaar
bewaar

Chili con carne origineel (Texas chili)

Deze versie van Texas Chili is voor echte durfals. Spicy, but so goooodddd.

40 min. bereiden / 3 uur wachten

licht pittig

15 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de grillpan zonder olie of boter en rooster drie verschillende pepers uit de mix ca. 5 min. totdat ze rondom zwart geblakerd zijn. Neem uit de pan en laat afkoelen. Verwijder de steelaanzet van de pepers, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken. Doe de geroosterde pepers, chipotle peper, knoflook, suiker, komijn, azijn en tomatenpuree in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

Snijd ⅔ van de uien in halve ringen. Dep het vlees droog en snijd in stukken van 3 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de braadpan en bak het vlees in 2 delen in 10 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en voeg de rest van de olie toe. Bak de gesneden uien 5 min. op laag vuur. Voeg de peperpasta en het kaneelstokje toe en bak 5 min. op laag vuur mee.

Voeg het vlees toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 3 uur zonder deksel op de pan op de kleinste pit op laag vuur garen. Roer af en toe.

Verwijder het kaneelstokje en snipper de laatste ui. Schep de chili in een diepe schaal en verdeel de sour cream erover. Bestrooi met de ui. Serveer de tortillachips erbij.

serveertipLekker met koriander, geraspte cheddar & limoenpartjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Chili con carne origineel (Texas chili)

Deze versie van Texas Chili is voor echte durfals. Spicy, but so goooodddd.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig