Chili con carne origineel (Texas chili)
Deze versie van Texas Chili is voor echte durfals. Spicy, but so goooodddd.
Aan de slag
Verhit de grillpan zonder olie of boter en rooster drie verschillende pepers uit de mix ca. 5 min. totdat ze rondom zwart geblakerd zijn. Neem uit de pan en laat afkoelen. Verwijder de steelaanzet van de pepers, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken. Doe de geroosterde pepers, chipotle peper, knoflook, suiker, komijn, azijn en tomatenpuree in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Snijd ⅔ van de uien in halve ringen. Dep het vlees droog en snijd in stukken van 3 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de braadpan en bak het vlees in 2 delen in 10 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en voeg de rest van de olie toe. Bak de gesneden uien 5 min. op laag vuur. Voeg de peperpasta en het kaneelstokje toe en bak 5 min. op laag vuur mee.
Voeg het vlees toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 3 uur zonder deksel op de pan op de kleinste pit op laag vuur garen. Roer af en toe.
Verwijder het kaneelstokje en snipper de laatste ui. Schep de chili in een diepe schaal en verdeel de sour cream erover. Bestrooi met de ui. Serveer de tortillachips erbij.
Chili con carne origineel (Texas chili)
Deze versie van Texas Chili is voor echte durfals. Spicy, but so goooodddd.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
40 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Verhit de grillpan zonder olie of boter en rooster drie verschillende pepers uit de mix ca. 5 min. totdat ze rondom zwart geblakerd zijn. Neem uit de pan en laat afkoelen. Verwijder de steelaanzet van de pepers, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukken. Doe de geroosterde pepers, chipotle peper, knoflook, suiker, komijn, azijn en tomatenpuree in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Snijd ⅔ van de uien in halve ringen. Dep het vlees droog en snijd in stukken van 3 cm. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de helft van de olie in de braadpan en bak het vlees in 2 delen in 10 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan en voeg de rest van de olie toe. Bak de gesneden uien 5 min. op laag vuur. Voeg de peperpasta en het kaneelstokje toe en bak 5 min. op laag vuur mee.
Voeg het vlees toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Voeg het water toe en breng aan de kook. Laat 3 uur zonder deksel op de pan op de kleinste pit op laag vuur garen. Roer af en toe.
Verwijder het kaneelstokje en snipper de laatste ui. Schep de chili in een diepe schaal en verdeel de sour cream erover. Bestrooi met de ui. Serveer de tortillachips erbij.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ bakje pepermix
2 chipotle pepers in adobo saus in blik
3 tenen knoflook
2 el bruine suiker
1 el gemalen komijn
3 el azijn
4 el tomatenpuree
3 rode uien
1 kg rib-runderlap
4 el arachideolie
1 kaneelstokje
2 AH rundvleesbouillontablet
1 l water
125 ml sour cream
150 g tortillachips naturel
Dit heb je nodig
grillpan
staafmixer met hoge beker
braadpan