Gado gado noedelsalade
bewaar
bewaar

Gado gado noedelsalade

Gebaseerd op een Indonesische klassieker: gado gado!

20 min. bereiden

pittig

12 ingrediënten

Aan de slag

Kook de algennoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe de noedels in een grote schaal. Schep om met ⅓ van de zonnebloemolie.

Halveer de komkommer in de lengte. Snijd de helften in schuine plakjes. Verwijder de groene steelaanzet van de peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes.

Meng de komkommer, rode peper, bosui en peen julienne door de noedels. Verdeel de garnalen en de pinda’s over de noedelsalade.

Doe de pindakaas in een kommetje. Pers de citroen uit en doe het sap samen met de ketjap, de rest van de olie en het water bij de pindakaas. Meng met een vork of kleine garde tot een gladde dressing. Serveer de dressing apart bij de salade, zodat ieder naar eigen smaak dressing aan zijn salade kan toevoegen.

variatietipLiever een iets dikkere saus? Gebruik dan de Samasaya Satehsaus voor groenten/gado-gado.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gado gado noedelsalade

Gebaseerd op een Indonesische klassieker: gado gado!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig