Parmezaanbakjes met citroenricotta & pistache
bewaar
bewaar

Parmezaanbakjes met citroenricotta & pistache

Een cheesy hapje voor bij de borrel.

30 min. bereiden / 15 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de bieslook en kappertjes fijn. Doe het citroenrasp, de bieslook, kappertjes en ricotta in een kom en schep door elkaar. Breng op smaak met peper. Zet in de koelkast tot gebruik.

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

Rasp de Parmezaanse kaas. Bekleed de bakplaten met bakpapier en vorm op elke bakplaat 4 hoopjes van de kaas (per 8 stuks).

Zet 1 bakplaat 10 min. in het midden van de oven. Schuif na 5 min. de andere bakplaat eronder. Leg de muffinvorm omgekeerd op het aanrecht. Neem de eerste bakplaat uit de oven (laat de andere bakplaat nog 5 min. in de oven staan) en vorm snel, zolang de kaas heet is, 4 bakjes van de gesmolten kaas. Buig daarvoor elk kaasplakje met behulp van bakpapier om een muffinholte heen tot een bakje en laat afkoelen. Herhaal met de kaas op de 2e bakplaat.

Vul de bakjes met de ricottavulling en bestrooi met de pistachenoten. Serveer direct.

bewaartipJe kunt de bakjes 4 uur van tevoren maken. Bewaar de bakjes en pistachenoten op kamertemperatuur en de vulling in de koelkast.
bereidingstipGeen muffinvorm? Je kunt ook espressokopjes gebruiken. Zet deze omgekeerd op het aanrecht en gebruik ze als malletjes om bakjes te vormen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Parmezaanbakjes met citroenricotta & pistache

Een cheesy hapje voor bij de borrel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig