Parmezaanbakjes met citroenricotta & pistache
Een cheesy hapje voor bij de borrel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de bieslook en kappertjes fijn. Doe het citroenrasp, de bieslook, kappertjes en ricotta in een kom en schep door elkaar. Breng op smaak met peper. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Rasp de Parmezaanse kaas. Bekleed de bakplaten met bakpapier en vorm op elke bakplaat 4 hoopjes van de kaas (per 8 stuks).
Zet 1 bakplaat 10 min. in het midden van de oven. Schuif na 5 min. de andere bakplaat eronder. Leg de muffinvorm omgekeerd op het aanrecht. Neem de eerste bakplaat uit de oven (laat de andere bakplaat nog 5 min. in de oven staan) en vorm snel, zolang de kaas heet is, 4 bakjes van de gesmolten kaas. Buig daarvoor elk kaasplakje met behulp van bakpapier om een muffinholte heen tot een bakje en laat afkoelen. Herhaal met de kaas op de 2e bakplaat.
Vul de bakjes met de ricottavulling en bestrooi met de pistachenoten. Serveer direct.
Parmezaanbakjes met citroenricotta & pistache
Een cheesy hapje voor bij de borrel.
voorgerecht
null porties
115 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de bieslook en kappertjes fijn. Doe het citroenrasp, de bieslook, kappertjes en ricotta in een kom en schep door elkaar. Breng op smaak met peper. Zet in de koelkast tot gebruik.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
Rasp de Parmezaanse kaas. Bekleed de bakplaten met bakpapier en vorm op elke bakplaat 4 hoopjes van de kaas (per 8 stuks).
Zet 1 bakplaat 10 min. in het midden van de oven. Schuif na 5 min. de andere bakplaat eronder. Leg de muffinvorm omgekeerd op het aanrecht. Neem de eerste bakplaat uit de oven (laat de andere bakplaat nog 5 min. in de oven staan) en vorm snel, zolang de kaas heet is, 4 bakjes van de gesmolten kaas. Buig daarvoor elk kaasplakje met behulp van bakpapier om een muffinholte heen tot een bakje en laat afkoelen. Herhaal met de kaas op de 2e bakplaat.
Vul de bakjes met de ricottavulling en bestrooi met de pistachenoten. Serveer direct.
bewaartip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
5 g verse bieslook
1 el kappertjes in pot
200 g ricotta
30 g gepelde ongezouten pistachenoten
100 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
bakplaten
muffinvorm