Wintersalade met quinoa, sinaasappel en pistache
Salade in de winter: waarom niet?
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen. Halveer de bonen in de breedte en snijd de helften in de lengte in repen van ½ cm dik. Breng een pan met water en eventueel zout aan de kook en kook de bonen 4 min. Doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Boen de helft van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vruchten uit. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappels. Snijd het vruchtvlees in plakjes van 1 cm en de plakjes in 4 stukjes.
Laat de artisjokken uitlekken en vang 3 el van de olie op (per 4 personen). Meng met het sinaasappelrasp en -sap tot een dressing. Snijd de artisjokken in parten.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de kaas in blokjes van 1 cm. Snijd de blaadjes van de munt en de bieslook fijn. Hak de noten grof.
Meng de quinoa, snijbonen, sinaasappelstukjes, artisjokken, kaas, ⅔ van de kruiden en de dressing door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een platte schaal. Bestrooi met de rest van de kruiden en de pistachenoten.
Wintersalade met quinoa, sinaasappel en pistache
Salade in de winter: waarom niet?
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de snijbonen. Halveer de bonen in de breedte en snijd de helften in de lengte in repen van ½ cm dik. Breng een pan met water en eventueel zout aan de kook en kook de bonen 4 min. Doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Boen de helft van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil en pers de vruchten uit. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de andere sinaasappels. Snijd het vruchtvlees in plakjes van 1 cm en de plakjes in 4 stukjes.
Laat de artisjokken uitlekken en vang 3 el van de olie op (per 4 personen). Meng met het sinaasappelrasp en -sap tot een dressing. Snijd de artisjokken in parten.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de kaas in blokjes van 1 cm. Snijd de blaadjes van de munt en de bieslook fijn. Hak de noten grof.
Meng de quinoa, snijbonen, sinaasappelstukjes, artisjokken, kaas, ⅔ van de kruiden en de dressing door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over een platte schaal. Bestrooi met de rest van de kruiden en de pistachenoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g driekleurenquinoa
400 g snijbonen
4 handsinaasappels
180 g gegrilde artisjok in olie in potje
50 g gepelde pistachenoten
150 g witte kaas
15 g verse munt
15 g verse bieslook