Pissaladière met rode paprika, ui en olijven
Hartige taart met maar 20 min. bereiding en de oven doet de rest.
Aan de slag
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui op middelhoog vuur goudbruin. Zet het vuur laag en laat in 30 min. op laag vuur zacht en zoet worden (karamelliseren). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg na 20 min. de helft toe aan de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes van 1 cm breed.
Rol het deeg met bakpapier uit op een bakplaat. Verdeel de ui erover. Maak met de paprikareepjes een ruitpatroon op de ui en verdeel de olijven erover. Laat in ca. 25 min. gaar worden in de oven. Bestrooi met de rest van de tijm.
Pissaladière met rode paprika, ui en olijven
Hartige taart met maar 20 min. bereiding en de oven doet de rest.
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui op middelhoog vuur goudbruin. Zet het vuur laag en laat in 30 min. op laag vuur zacht en zoet worden (karamelliseren). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg na 20 min. de helft toe aan de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes van 1 cm breed.
Rol het deeg met bakpapier uit op een bakplaat. Verdeel de ui erover. Maak met de paprikareepjes een ruitpatroon op de ui en verdeel de olijven erover. Laat in ca. 25 min. gaar worden in de oven. Bestrooi met de rest van de tijm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg middelgrote ui
3 el milde olijfolie
5 g verse tijm
1 rode paprika
270 g vers bladerdeeg
50 g Taggia-olijven