Pissaladière met rode paprika, ui en olijven
bewaar
bewaar

Pissaladière met rode paprika, ui en olijven

Hartige taart met maar 20 min. bereiding en de oven doet de rest.

20 min. bereiden / 25 min. oventijd / 30 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui op middelhoog vuur goudbruin. Zet het vuur laag en laat in 30 min. op laag vuur zacht en zoet worden (karamelliseren). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg na 20 min. de helft toe aan de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes van 1 cm breed.

Rol het deeg met bakpapier uit op een bakplaat. Verdeel de ui erover. Maak met de paprikareepjes een ruitpatroon op de ui en verdeel de olijven erover. Laat in ca. 25 min. gaar worden in de oven. Bestrooi met de rest van de tijm.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pissaladière met rode paprika, ui en olijven

Hartige taart met maar 20 min. bereiding en de oven doet de rest.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig