Gemarineerde olijven met ui
Aan de slag
Olijven laten uitlekken. Citroen schoonboenen en in kleine partjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. In kom olijven, knoflook, tijm, olie en citroenpartjes door elkaar scheppen. Ui pellen, in ringen snijden en met boter en 2 eetlepels water aan de kook brengen. Zachtjes laten koken tot vocht is verdampt. Olijven en uien door elkaar mengen en tot gebruik in schone, goed afsluitbare pot bewaren.
Gemarineerde olijven met ui
null personen
180 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Olijven laten uitlekken. Citroen schoonboenen en in kleine partjes snijden. Knoflook pellen en snipperen. In kom olijven, knoflook, tijm, olie en citroenpartjes door elkaar scheppen. Ui pellen, in ringen snijden en met boter en 2 eetlepels water aan de kook brengen. Zachtjes laten koken tot vocht is verdampt. Olijven en uien door elkaar mengen en tot gebruik in schone, goed afsluitbare pot bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 potten groene olijven
1 citroen
1 teentje knoflook
½ theelepel tijm
3 eetlepels olijfolie
1 ui
½ eetlepel boter of margarine