Kruidige groene olijven op Andalusische wijze
Aan de slag
In kom azijn en 3 eetlepels water schenken, komijn erdoor kloppen en chilipeper erboven malen. Blaadjes tijm en majoraan van takjes plukken. Blaadjes hakken, door azijn roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olijven onder koud water afspoelen en uit laten lekken. Olijven door azijnmengsel scheppen. Afgedekt minstens1 uur marineren, af en toe omscheppen.
Kruidige groene olijven op Andalusische wijze
null personen
35 kcal
5 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
In kom azijn en 3 eetlepels water schenken, komijn erdoor kloppen en chilipeper erboven malen. Blaadjes tijm en majoraan van takjes plukken. Blaadjes hakken, door azijn roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Olijven onder koud water afspoelen en uit laten lekken. Olijven door azijnmengsel scheppen. Afgedekt minstens1 uur marineren, af en toe omscheppen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 eetlepels rode wijnazijn
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
0 gedroogde chilipeper (chille)
4 takjes tijm
6 takjes majoraan
2 teentjes knoflook
1 pot groene olijven zonder pit