Kipkluifjes met citroen en olijven
Aan de slag
Pers 1 citroen uit en wrijf de stukjes kip in met het sap. Laat even intrekken en dep de kluifjes vervolgens droog. Boen de andere citroen goed schoon en snijd de vrucht in smalle partjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kip met de ui, knoflook, gemberpoeder en wat peper en zout in ca. 5 min. op halfhoog vuur. Week de saffraan in 50 ml warm water. Doe de saffraan met het weekvocht, de citroenpartjes en de koriander bij de kip in de koekenpan en laat het geheel in ca. 20 min gaar stoven. Voeg de laatste 5 min. de olijven toe. Serveer de hapjes op kleine borden.
Kipkluifjes met citroen en olijven
null personen
90 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Pers 1 citroen uit en wrijf de stukjes kip in met het sap. Laat even intrekken en dep de kluifjes vervolgens droog. Boen de andere citroen goed schoon en snijd de vrucht in smalle partjes. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de kip met de ui, knoflook, gemberpoeder en wat peper en zout in ca. 5 min. op halfhoog vuur. Week de saffraan in 50 ml warm water. Doe de saffraan met het weekvocht, de citroenpartjes en de koriander bij de kip in de koekenpan en laat het geheel in ca. 20 min gaar stoven. Voeg de laatste 5 min. de olijven toe. Serveer de hapjes op kleine borden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 citroenen
1 schaal kipkluifjes
3 el olie
1 ui
2 tenen knoflook
½ tl gemberpoeder
3 saffraandraadjes
¼ bakje verse koriander
100 g groene olijven zonder pit
Dit heb je nodig
keukenpapier