Zomerquiche met rode ui, ricotta en peterselieolie
Met ricotta kun je alle kanten op. Dit bijproduct van kaas leent zich bijvoorbeeld voor warme gerechten, zoals deze quiche.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de quichevorm in. Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed de quichevorm ermee.
Laat de gegrilde groenten uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de rode uien en salade-ui in ringen en rasp de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los en meng met de salade-ui, Parmezaanse kaas en ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel achtereenvolgens de helft van het eimengsel, alle gegrilde groenten en de rest van het eimengsel over het bladerdeeg. Leg de rode ui erop en druk licht aan. Bak de quiche in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
Doe ondertussen de peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de quiche uit de oven en verdeel de peterselieolie erover.
Zomerquiche met rode ui, ricotta en peterselieolie
Met ricotta kun je alle kanten op. Dit bijproduct van kaas leent zich bijvoorbeeld voor warme gerechten, zoals deze quiche.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
15 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de quichevorm in. Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed de quichevorm ermee.
Laat de gegrilde groenten uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd de rode uien en salade-ui in ringen en rasp de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los en meng met de salade-ui, Parmezaanse kaas en ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel achtereenvolgens de helft van het eimengsel, alle gegrilde groenten en de rest van het eimengsel over het bladerdeeg. Leg de rode ui erop en druk licht aan. Bak de quiche in ca. 50 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Dek losjes af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.
Doe ondertussen de peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de quiche uit de oven en verdeel de peterselieolie erover.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 plakjes diepvries bladerdeeg
450 g diepvries gegrilde groenten
300 g rode uien
3 salade-uitjes
80 g Parmigiano Reggiano
4 middelgrote eieren
250 g ricotta
20 g verse platte peterselie
6 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 28 cm)
keukenpapier
staafmixer