Sticky cauliflower (gegrilde bloemkoolroosjes) van Jord Althuizen
Bloemkool grillen op de barbecue, een vegan BBQ-recept van Jord Althuizen.
Aan de slag
Bereid een barbecue met grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Heb je een Kamado, dan kun je de temperatuur aflezen op het venster. Heb je die niet, bedek dan ⅔ van het rooster waarop de kooltjes liggen met gloeiende kolen briketten en de deksel op de BBQ.
Snijd de bloemkool in roosjes van 4 cm en meng ze met de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ondertussen de pinda’s 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Schep uit de pan en hak fijn. Snijd de lente-uien in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje van de rode peper, rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.
Meng in een kom de BBQ-saus met de soja- en srirachasaus. Rooster de bloemkoolroosjes kort op de grill tot ze een goed geblakerde grillstreep hebben, maar nog wel wat crunch. Keer regelmatig.
Bestrijk ze, terwijl ze nog op de barbecue liggen, met de saus en rooster ze nog 1 min. tot de saus, lekker sticky is geworden. Doe de bloemkool in een kom en bestrooi met pinda’s, lente-ui, rode peper en limoenrasp.
Sticky cauliflower (gegrilde bloemkoolroosjes) van Jord Althuizen
Bloemkool grillen op de barbecue, een vegan BBQ-recept van Jord Althuizen.
bijgerecht
null personen
235 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid een barbecue met grillrooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Heb je een Kamado, dan kun je de temperatuur aflezen op het venster. Heb je die niet, bedek dan ⅔ van het rooster waarop de kooltjes liggen met gloeiende kolen briketten en de deksel op de BBQ.
Snijd de bloemkool in roosjes van 4 cm en meng ze met de olie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ondertussen de pinda’s 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Schep uit de pan en hak fijn. Snijd de lente-uien in dunne ringetjes. Verwijder het steeltje van de rode peper, rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd het vruchtvlees in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.
Meng in een kom de BBQ-saus met de soja- en srirachasaus. Rooster de bloemkoolroosjes kort op de grill tot ze een goed geblakerde grillstreep hebben, maar nog wel wat crunch. Keer regelmatig.
Bestrijk ze, terwijl ze nog op de barbecue liggen, met de saus en rooster ze nog 1 min. tot de saus, lekker sticky is geworden. Doe de bloemkool in een kom en bestrooi met pinda’s, lente-ui, rode peper en limoenrasp.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
2 el zonnebloemolie
50 ongezouten pinda's
4 lente-uitjes
1 rode peper
1 limoen
150 ml Guru original BBQ sauce
2 el sojasaus
1 el srirachasaus
Dit heb je nodig
barbecue