Burger met peri-perikip & spitskoolsalade
bewaar
bewaar

Burger met peri-perikip & spitskoolsalade

Net even anders, pulled peri peri kip als burger. Lekker pittig!

25 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan water met eventueel zout aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer 15 min. of tot de kip gaar is. Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en gril de snijkanten in 1-2 min. goudbruin.

Meng de mayonaise met de peri-perisaus en breng eventueel op smaak met zout. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes. Trek de gare kipfilet met 2 vorken in plukjes uit elkaar (pulled chicken) en meng met 3 el peri-perimayonaise.

Beleg de broodjes elk met een ½ el peri-perimayonaise, wat veldsla, plakjes komkommer en pulled chicken. Meng de rest van de komkommer met de rest van de veldsla en de spitskool. Voeg het water toe aan de peri-perimayonaise en meng door de salade. Serveer de salade met de burger.

bereidingstipJe kunt in plaats van de zelfgemaakte peri-perimayonaise ook kant-en-klare perinaise hot (knijpfles 265 g, Nando’s) gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Burger met peri-perikip & spitskoolsalade

Net even anders, pulled peri peri kip als burger. Lekker pittig!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig