Snelle rijstbowl met krokante kip en spitskool
Ga uit je bowl met deze rijstbowl! En met een handige zak voorgestoomde rijst, staat-ie in een kwartier op tafel.
Aan de slag
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipschnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Meng ondertussen de spitskool met de rijstazijn, ⅔ van de sesamolie, peper en eventueel zout. Snijd de komkommer in kleine blokjes van een ½ cm en de bosui in ringetjes. Meng de mayonaise met de rest van de sesamolie.
Bereid de poké bowl rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over diepe kommen. Snijd de kip in dunne reepjes en verdeel samen met de spitskool en komkommer over de rijst. Verdeel de sesammayonaise erover en bestrooi met de bosui en gebakken uitjes.
Snelle rijstbowl met krokante kip en spitskool
Ga uit je bowl met deze rijstbowl! En met een handige zak voorgestoomde rijst, staat-ie in een kwartier op tafel.
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kipschnitzels in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Meng ondertussen de spitskool met de rijstazijn, ⅔ van de sesamolie, peper en eventueel zout. Snijd de komkommer in kleine blokjes van een ½ cm en de bosui in ringetjes. Meng de mayonaise met de rest van de sesamolie.
Bereid de poké bowl rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel over diepe kommen. Snijd de kip in dunne reepjes en verdeel samen met de spitskool en komkommer over de rijst. Verdeel de sesammayonaise erover en bestrooi met de bosui en gebakken uitjes.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el zonnebloemolie
2 krokante kipschnitzels
200 g gesneden spitskool
1 el rijstazijn
3 tl sesamolie
½ komkommer
1 bosui
2 el mayonaise
250 g voorgestoomde pokébowl rijst
3 el gebakken uitjes