Kip met spitskool
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kip in blokjes. Meng met het sesamzaad en bestrooi met peper en zout. Houd apart.
Snijd de spitskool in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd de kool in smalle reepjes. Verhit 1/3 van de olie in een wok en roerbak de kool 4 min. totdat die zachter wordt, maar nog bite heeft. Breng op smaak met sojasaus.
Schep uit de wok in een schaal en maak de wok schoon. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de kip 4 min. Voeg de kool toe. Bestrooi met seroendeng. Serveer met de rijst.
Kool snijden
Instructievideo - 01:26 min.
Kip met spitskool
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kip in blokjes. Meng met het sesamzaad en bestrooi met peper en zout. Houd apart.
Snijd de spitskool in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en snijd de kool in smalle reepjes. Verhit 1/3 van de olie in een wok en roerbak de kool 4 min. totdat die zachter wordt, maar nog bite heeft. Breng op smaak met sojasaus.
Schep uit de wok in een schaal en maak de wok schoon. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de kip 4 min. Voeg de kool toe. Bestrooi met seroendeng. Serveer met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
400 g kipfilet
3 el sesamzaad
1 spitskool
3 el zonnebloemolie
2 el Japanse sojasaus
100 g seroendeng