Kip teriyaki & sesamboontjes
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het sesamzaad in ca. 2-3 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
Doe de bevroren sperziebonen met een bodempje water in de magnetronschaal. Dek af met magnetronfolie. Stoom de bonen in de magnetron op 700 watt in 13 min. beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in de koekenpan en bak de kip in 6-8 min. bruin en gaar. Schenk de teriyakisaus erbij en verwarm al omscheppend nog 1 min. Voeg naar smaak peper toe.
Giet de sperziebonen af en schep het sesamzaad erdoor. Breng op smaak met zout. Verdeel de rijst met de kip teriyaki over 4 diepe kommen. Serveer met de sesamboontjes.
Kip teriyaki & sesamboontjes
hoofdgerecht
null personen
555 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het sesamzaad in ca. 2-3 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
Doe de bevroren sperziebonen met een bodempje water in de magnetronschaal. Dek af met magnetronfolie. Stoom de bonen in de magnetron op 700 watt in 13 min. beetgaar.
Verhit ondertussen de olie in de koekenpan en bak de kip in 6-8 min. bruin en gaar. Schenk de teriyakisaus erbij en verwarm al omscheppend nog 1 min. Voeg naar smaak peper toe.
Giet de sperziebonen af en schep het sesamzaad erdoor. Breng op smaak met zout. Verdeel de rijst met de kip teriyaki over 4 diepe kommen. Serveer met de sesamboontjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g rijst
2 el sesamzaad
750 g sperziebonen
2 el zonnebloemolie
500 g kipfilet
½ flesje wok essentials teriyaki
Dit heb je nodig
magnetronfolie, magnetronschaal