Rijst met snijbonen en kip
Je maakt dit Aziatische wokgerecht zo pittig als je zelf wilt.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm.
Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de uisnippers en sambal toe en laat op laag vuur 5 min. zachtjes bakken. Doe de kip erbij en roerbak 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de spitskool toe en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de snijbonen toe en roerbak nog 2 min. op hoog vuur.
Meng de rijst, taugé en uitjes erdoor. Breng op smaak met de ketjap.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Rijst met snijbonen en kip
Je maakt dit Aziatische wokgerecht zo pittig als je zelf wilt.
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm.
Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de uisnippers en sambal toe en laat op laag vuur 5 min. zachtjes bakken. Doe de kip erbij en roerbak 3 min. op middelhoog vuur.
Voeg de spitskool toe en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de snijbonen toe en roerbak nog 2 min. op hoog vuur.
Meng de rijst, taugé en uitjes erdoor. Breng op smaak met de ketjap.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
200 g kipfilets
100 g magere gerookte spekreepjes
175 g uiensnippers
1 el sambal manis
300 g gesneden spitskool
400 g verse gesneden snijbonen
125 g taugé
50 g gebakken uitjes
5 el ketjap asin