Nasi boemboe
Geinspireerd door Indonesië: met deze 'nasi' vol groenten en zelfgemaakte nasi boemboe zit je al in een halfuurtje aan tafel.
Aan de slag
Was de komkommer, snijd in plakjes en doe in een kom. Doe de azijn, suiker, het zout en water in een steelpan en breng dit aan de kook. Neem de pan als de inhoud kookt van het vuur en schenk de hete dressing over de komkommer. Laat staan tot gebruik.
Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg eventueel zout toe. Voeg de rijst toe en laat deze in 8 min. op laag vuur en met de deksel op de pan gaar worden. Giet het water af, doe de rijst terug in de pan en laat deze 10 min. met de deksel op de pan staan.
Schil ondertussen de gember en snijd deze fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2/3 van de olie in een wok of hapjespan en fruit de uiensnippers met de gember, knoflook, sambal en komijn 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
Voeg de kip en snijbonen toe aan de gefruite ui en bak het geheel 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de rijst toe en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Breng de nasi op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.
Schep de taugé door de nasi en serveer deze met de komkommersalade, gebakken uitjes en een gebakken ei. Lekker met extra sambal.
Nasi boemboe
Geinspireerd door Indonesië: met deze 'nasi' vol groenten en zelfgemaakte nasi boemboe zit je al in een halfuurtje aan tafel.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de komkommer, snijd in plakjes en doe in een kom. Doe de azijn, suiker, het zout en water in een steelpan en breng dit aan de kook. Neem de pan als de inhoud kookt van het vuur en schenk de hete dressing over de komkommer. Laat staan tot gebruik.
Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg eventueel zout toe. Voeg de rijst toe en laat deze in 8 min. op laag vuur en met de deksel op de pan gaar worden. Giet het water af, doe de rijst terug in de pan en laat deze 10 min. met de deksel op de pan staan.
Schil ondertussen de gember en snijd deze fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2/3 van de olie in een wok of hapjespan en fruit de uiensnippers met de gember, knoflook, sambal en komijn 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
Voeg de kip en snijbonen toe aan de gefruite ui en bak het geheel 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de rijst toe en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Breng de nasi op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.
Schep de taugé door de nasi en serveer deze met de komkommersalade, gebakken uitjes en een gebakken ei. Lekker met extra sambal.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
80 ml azijn
½ el kristalsuiker
1 mespunt zout
50 ml kraanwater
250 g pandanrijst
4 cm verse gember
4 tenen knoflook
6 el (arachide)olie
175 g uiensnippers
1 el sambal manis
2 tl gemalen komijn
340 g kipfiletblokjes
400 g verse gesneden snijbonen
4 scharreleieren
250 g taugé
4 el gebakken uitjes