'Nasi' met garnalen
Heb je zin in nasi met garnalen? Deze variant van gebakken rijst zet je al in 25 min. op tafel en maak je heel handig met bumbu met ketjap en sambal als smaakmakers.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer in dunne reepjes (julienne). Roer de helft van de sambal los met de ketjap en azijn en schep de komkommer erdoor.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen op hoog vuur ca. 2 min. Schep de garnalen uit de wok.
Roerbak in het achtergebleven bakvet de boemboe, de rest van de sambal en nasigroente 5 min. op hoog vuur. Schep de rijst door de groente en roerbak 2 min. op middelhoog tot hoog vuur mee. Voeg de garnalen toe en verwarm 1 min. mee. Serveer de komkommer bij de nasi met garnalen.
'Nasi' met garnalen
Heb je zin in nasi met garnalen? Deze variant van gebakken rijst zet je al in 25 min. op tafel en maak je heel handig met bumbu met ketjap en sambal als smaakmakers.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de komkommer in dunne reepjes (julienne). Roer de helft van de sambal los met de ketjap en azijn en schep de komkommer erdoor.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de garnalen op hoog vuur ca. 2 min. Schep de garnalen uit de wok.
Roerbak in het achtergebleven bakvet de boemboe, de rest van de sambal en nasigroente 5 min. op hoog vuur. Schep de rijst door de groente en roerbak 2 min. op middelhoog tot hoog vuur mee. Voeg de garnalen toe en verwarm 1 min. mee. Serveer de komkommer bij de nasi met garnalen.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
1 komkommer
½ sambal oelek
2 el ketjap manis
1 el natuurazijn
1 el arachideolie
250 g diepvries wokgarnalen met knoflook en peterselie
100 g boemboe nasi goreng
½ sambal oelek
450 g nasigroente