Nasi met omelet en pindasaus
Waarom 'nasi' zo geliefd is? Hij past zich makkelijk aan. Kijk maar naar deze vegetarische versie.
Aan de slag
Kook de rijst 8 min. Giet af en laat staan tot gebruik.
Verhit de helft van de olie in een wok op hoog vuur en bak de nasigroente, kruidenmix en sambal 5 min. al omscheppend. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schenk de eieren erbij. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pinda’s grof. Verdeel de nasi over de borden. Snijd de omelet in repen en verdeel samen met de pinda’s over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.
Nasi met omelet en pindasaus
Waarom 'nasi' zo geliefd is? Hij past zich makkelijk aan. Kijk maar naar deze vegetarische versie.
hoofdgerecht
null personen
900 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst 8 min. Giet af en laat staan tot gebruik.
Verhit de helft van de olie in een wok op hoog vuur en bak de nasigroente, kruidenmix en sambal 5 min. al omscheppend. Voeg de rijst toe en roerbak 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Klop ondertussen de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schenk de eieren erbij. Doe de deksel op de pan en laat de omelet 5 min. op laag vuur garen.
Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pinda’s grof. Verdeel de nasi over de borden. Snijd de omelet in repen en verdeel samen met de pinda’s over de nasi. Serveer met de pindasaus en kroepoek.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
2 el arachideolie
900 g nasigroente
95 g boemboe nasi goreng
2 tl sambal oelek
4 middelgrote scharreleieren
400 g satésaus
50 g ongezouten pinda's
65 g cassave kroepoek