Hollandse 'nasi' met satésaus
Een Hollandse versie van het bekende Indonesische gerecht! En dan eten we hem ook maar meteen lekker mét pindasaus...
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ⅔ van de olie in een wok of hapjespan en bak de nasigroente 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de boemboe, ham en water toe en bak 2 min. mee.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak spiegeleieren. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rijst toe aan de groente en verwarm al omscheppend 3 min. op matig vuur.
Serveer de nasi met een spiegelei en de satésaus en bestrooi met de gebakken uitjes.
Hollandse 'nasi' met satésaus
Een Hollandse versie van het bekende Indonesische gerecht! En dan eten we hem ook maar meteen lekker mét pindasaus...
hoofdgerecht
null personen
810 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ⅔ van de olie in een wok of hapjespan en bak de nasigroente 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de boemboe, ham en water toe en bak 2 min. mee.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak spiegeleieren. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de rijst toe aan de groente en verwarm al omscheppend 3 min. op matig vuur.
Serveer de nasi met een spiegelei en de satésaus en bestrooi met de gebakken uitjes.
vegatip:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g langgraanrijst
3 el zonnebloemolie
900 g nasigroente
100 g boemboe nasi goreng
250 g hamblokjes
100 ml water
4 witte scharreleieren
250 g kant-en-klare satésaus
4 el gebakken uitjes