Nasi goreng met roze garnalen
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Klop ondertussen de eieren los met 2 el water en peper en zout naar smaak. Verhit 1 el olie in een koekenpan, voeg het eimengsel toe en bak in 5 min. een omelet. Keer halverwege. Snijd de omelet in reepjes.
Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de rest van de olie in een wok en bak de boemboe 1 min. Voeg de ui en rode peper toe en fruit 3 min. Voeg de garnalen toe en bak 1 min. mee. Doe de nasi-bamigroenten erbij en bak nog 3 min. Roer de rijst los met een vork en voeg toe. Roerbak nog 2 min. Meng de omeletreepjes erdoor. Lekker met kroepoek.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Nasi goreng met roze garnalen
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Klop ondertussen de eieren los met 2 el water en peper en zout naar smaak. Verhit 1 el olie in een koekenpan, voeg het eimengsel toe en bak in 5 min. een omelet. Keer halverwege. Snijd de omelet in reepjes.
Snijd het steeltje van de rode peper uit het groentepakket. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de rest van de olie in een wok en bak de boemboe 1 min. Voeg de ui en rode peper toe en fruit 3 min. Voeg de garnalen toe en bak 1 min. mee. Doe de nasi-bamigroenten erbij en bak nog 3 min. Roer de rijst los met een vork en voeg toe. Roerbak nog 2 min. Meng de omeletreepjes erdoor. Lekker met kroepoek.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
3 eieren
3 el zonnebloemolie
1 schaal nasi-bamigroenten
1 bakje boemboe nasi goreng
2 uien
2 bakjes roze garnalen